## AdvaMed/Porzio 2022

## MedTech Compliance 101 – THE BOOT CAMP

## DAY ONE – Wednesday, September 14th

Program	Start	Duration	Topic/Details
Section	Time 8:00 am	30 min.	All Sessions Will Be Interactive Throughout  Breakfast
One	8:30 am	30 min.	Introduction (AdvaMed & Porzio)  • Faculty Bios  • Program Overview  • Attendees' Goals for This Program/Polling  • AdvaMed Intro – Chris White
Two	9:00 am	45 min.	The Amorphous Power of Culture (Porzio)  Impact of Culture on Compliance  Pressure Points that Can Affect (and Change?) Culture
Three	9:45 am	45 min.	<ul> <li>The Foundation of Your Compliance Program (Porzio)</li> <li>Converting the Required Elements of an Effective Compliance Program into a Structure</li> <li>The Tools and an Environment to Manage Risk</li> <li>Motivating Senior Management and Educating the Board</li> </ul>
	10:30 am	15 min.	Break
Four	10:45 am	60 min.	<ul> <li>What Interests The Government These Days (Porzio)</li> <li>Recent Government Enforcement Actions &amp; Areas of Focus</li> <li>Lessons Learned and Their Relevance to Your Business</li> <li>New Developments: Privacy, FDA Initiatives, and COVID-19, Telehealth SFA, Medical Education</li> </ul>
Five	11:45 am	60 min.	<ul> <li>Identifying &amp; Mitigating Your Major Compliance Risk Areas         (Porzio)</li> <li>Critical Areas to Assess and Address Including:         Interactions with HCPs and Other Health Care Entities;         Managing Third-Party Distributors; Data Privacy; Other         Compliance Challenges</li> <li>Practical Methods to Address Risk</li> </ul>
	12:45 pm	45 min.	Lunch
Five (Continued)	1:30 pm	60 min.	<ul> <li>Identifying &amp; Mitigating Your Major Compliance Risk Areas         (Porzio)         <ul> <li>Critical Areas to Assess and Address Including:</li></ul></li></ul>

			<ul> <li>Goals of the Code</li> <li>Recent Updates to the 2022 Code (e.g. alcohol at Speaker Programs)</li> <li>AdvaMed Code Tools &amp; Resources (VBH, Benchmarking, HealthStream Training Course, Certification)</li> <li>Attendees' Questions</li> </ul>
Seven	3:30 pm	60 min.	<ul> <li>Interactive Break Out Session (Porzio)</li> <li>Present hypothetical scenarios and consider application of the AdvaMed Code and other compliance considerations</li> <li>Conducting a compliance risk assessment</li> </ul>
	4:30 pm	15 min.	Break
Seven (continued)	4:45 pm	60 min.	<ul> <li>Interactive Break Out Session (Porzio)</li> <li>Present hypothetical scenarios and consider application of the AdvaMed Code and other compliance considerations</li> <li>Conducting a compliance risk assessment</li> </ul>
Eight	5:45 pm	15 min.	Review of Day One/Plan for Day Two
	6:00 pm	15 min.	Adjourn Day One
	6:15 pm	120 min.	Program Reception - The Henri – 1301 Pennsylvania Avenue. N.W., Washington, DC

2:30 pm 60 min. The 2022 AdvaMed Code (AdvaMed) (AdvaMed) – Pat Fogarty

## MedTech Compliance 101 – THE BOOT CAMP

DAY TWO – Thursday, September  ${\bf 15}^{\rm th}$ 

Program Section	Start Time	Duration	Topic/Details  All Sessions Will Be Interactive Throughout
	8:00 am	30 min.	Breakfast
Nine	8:30 am	60 min.	Managing Promotional, Medical, Corporate & Investor Communications (including Social Media): What You Can/Should/Shouldn't Say to Whom (Porzio)  Regulatory Requirements for Promotion  Recent Developments: FDA and FTC Enforcement  Key Considerations for Scientific Exchange, Disease Awareness and Corporate Communications  Social Media and Considerations with Use of "Influencers"
Ten	9:30 am	90 min	Industry Panel – Healthcare Compliance and All Its Glory in the Medical Device Business Moderator: Michelle Axelrod, Senior Vice President, Porzio Life Sciences Speakers:

	T		
			<ul> <li>Chris White, Chief Operating Officer, General Counsel, AdvaMed</li> </ul>
			Daniel Spicehandler, Vice President, Compliance – Commercial Divisions, Stryker
			Marc Began, Executive Vice President, General Counsel and Secretary, ABIOMED
			Kathryn Stager, Compliance Officer and Vice President of Regulatory Affairs and Quality Systems, SPR Therapeutics
			This session will involve current in-house Compliance Officers and the AdvaMed Senior Executive Vice President and General Counsel and Chief Policy Officer who will discuss the multifaceted considerations associated with managing and mitigating health care compliance risks in today's medical device industry.
Eleven	11:00 am	45 min	OUS- Focused Panel on Foreign Corrupt Practices Act, Global Compliance, Distributor Compliance, AdvaMed Tools & Resources (AdvaMed)
	11:45 am	10 min.	Break
Twelve	11:55 am	50 min.	Spend Transparency Developments: Inside and Outside of the U.S. (Porzio)  The Last Federal Reporting Period – A Top Line Review Recent US State Activities OUS Developments
Thirteen	12:45 pm	15 mins	Closing Discussion, Q&A and Wrap-up (AdvaMed and Porzio)  Any Remaining (Burning) Questions  So What Are You Going to Do When You Get Back to Work?
	1:00 pm	-	Adjourn Day Two